Waarom wordt een TA-script niet per koersbar uitgevoerd?

Hier vindt u antwoorden op veel gestelde vragen over het maken van TA-scripts
Plaats reactie
Administrator
Site Admin
Berichten: 34
Lid geworden op: vr sep 09, 2005 8:31 pm
Contacteer:

Waarom wordt een TA-script niet per koersbar uitgevoerd?

Bericht door Administrator »

In tegenstelling tot b.v. Easylanguage wordt een TA-script niet voor iedere koersbar doorlopen, maar worden alle koersen in 1 keer aan het script aangeboden. Bij het vertalen van Easylanguage code moet hier wel rekening mee worden gehouden.

De TA-script methode heeft voordelen en nadelen. Het belangrijkste nadeel is dat in de code vaak een "for i:=0 to BarCount-1 do" loop gebruikt moet worden. Daar staat tegenover dat voor bewerkingen waarbij alle koersen nodig zijn (b.v. het berekenen van steun- en weerstand, en het trekken van lijnen op deze niveaus), het logischer is om over alle koersen gelijkertijd te beschikken. Een ander voordeel is performance: omdat het script maar 1 keer wordt doorlopen kan voor standaard bewerkingen een performancewinst worden behaald.

Overigens willen we verre blijven van een loopgravenoorlog over wat beter is; beide methoden werken, en als je weet hoe het werkt dan is er geen probleem. TA-script is trouwens ook niet de enige met de "price series" methode; andere scripttalen (waaronder WealthScript) werken op dezelfde manier.
Plaats reactie