volatiliteit opties

Stel hier uw vragen over TA-script, of help anderen met het oplossen van hun probleem
Plaats reactie
fwtrader
Berichten: 29
Lid geworden op: di sep 04, 2007 11:36 am

volatiliteit opties

Bericht door fwtrader »

[/attachment]
spreadsheet 09-08.jpg
Hallo

ik schrijf veel strangles op aandelen van de aex en de amx. In het verleden ging ik dagelijks van alle aandelen (20 stuks) die ik volg alle voorkomende optie series langs, en zette dan de opbrengst af tegen de looptijden en de benodigde margin. Dan berekende ik, welke strangle op dat moment de beste was. Heel veel rekenwerk dus.
k heb nu in excel een spreadsheet (zie afbeelding) gemaakt (met hulp van een excel specialist!) , die o.a. op basis van de black en scholes formule van alle 20 aandelen die ik volg zelf de juiste strangles geeft, met de daarbij behorende premie opbrengst, dit afzet tegen de verschillende looptijden en de benodigde margin.
Ik heb in Alex een watchlist gemaakt met mijn 20 aandelen, met een koers en datum kolom. Deze watchlist kopieer ik `s ochtends in mijn spreadsheet, lekker makkelijk en bespaart mij heel veel rekenwerk.

Maar nu mijn vraag:
ik wil graag vanuit Alex de juiste volatiliteit meenemen naar mijn excel sheet. Ik heb nu 20 grafieken (mijn voorkeuraandelen) met in iedere grafiek een vola indicator, en moet dus 20x de vola uitkomst handmatig overtypen in mijn sheet. Kan dit niet anders?
Alex vind mijn suggestie het overwegen waard, maar kan nog niets voor me doen.
(ik heb een poosje geprobeerd om in de watchlist ook de laagste en hoogste koers mee te nemen en dan de (hoogste koers + laagste koers) / (hoogste koers - laagste koers) /2 maar dat geeft de dag vola, doet het niet goed.)

Hoe krijg ik in mijn spreadsheet vanuit Alex pro (vanuit bijv. 1 overzicht, vergelijkbaar aan de watchlist) van alle van mijn voorkeur aandelen de juiste volatiliteit?

mg

fwt
Plaats reactie