stoplos bepalen

Stel hier uw vragen over TA-script, of help anderen met het oplossen van hun probleem
Plaats reactie
Bakstenen
Berichten: 785
Lid geworden op: zo jul 19, 2015 7:51 pm

stoplos bepalen

Bericht door Bakstenen »

Eric,
ik was aan het zoeken naar het aantal punten voor een stoplos, nu hou ik bij de DAX 50 aan bij intraday traden, maar was benieuwd hoeveel het minder kan, zonder elke keer uitgestopt te worden.
Als ik dat met simulatie kan doen, is deze luie stenen stapelaar blij.
Kan jij een indicator maken die short gaat na een rode candel, en dan onder de low van die candle short gaat, bijgaande grafiek heb ik wat strepen gezet wat ik in mijn hoofd heb.
Gaarne ook de mogelijkheid om een tijd in te stellen.
Alvast bedankt.
Knipsel.JPG
Eric
Berichten: 3413
Lid geworden op: za sep 10, 2005 2:41 am
Locatie: Den Haag

Re: stoplos bepalen

Bericht door Eric »

Ik zie inderdaad drie strepen in de grafiek, alleen geen instap- en uitstapmomenten. Ik neem aan dat alleen in de bar na de bovenste streep een instapmoment short is, klopt dat?

Verder neem ik aan dat je een instelbare stoploss in punten wilt.

Een paar vragen blijven over:
- zolang de stoploss niet wordt geraakt blijf je dus zitten, er zijn namelijk geen exit signalen?
- wat doe je als je in een short positie zit en er volgt nog een instapsignaal?
- zoals elke indicator kan er geen instap en uitstap zijn in dezelfde bar. Dus de stoploss wordt pas bekeken vanaf de bar NA de instapbar!

---
Eric
Bakstenen
Berichten: 785
Lid geworden op: zo jul 19, 2015 7:51 pm

Re: stoplos bepalen

Bericht door Bakstenen »

Eric,
instap is na het laag van een eerste rode candle, dat is dus de volgende candle.
Ik wil kijken hoeveel de gemiddelde stop moet zijn.
Voorbeeld, rode candle laag 10, ik stap dan als deze candle klaar is in bij een koers lager als 10, ik geef wel een TP in, exit is door behalen TP of stop.
Ik heb even een slecht voorbeeld gezocht, zie bijlage, waar niet staat, dan gaat de stop af, als exit
Knipsel.JPG
Eric
Berichten: 3413
Lid geworden op: za sep 10, 2005 2:41 am
Locatie: Den Haag

Re: stoplos bepalen

Bericht door Eric »

Kijk maar even of dit er een beetje op lijkt.

Code: Selecteer alles

{- Filename: Bakstenen short systeem -}

var
  i: integer;
  nTakeProfit, nStopLoss, SetupLevel, EntryPrice: real;
  Short, SetupShort: boolean;
begin
  nTakeProfit := CreateParameterReal('Take profit (pt)', 0, 9999, 10, true);
  nStopLoss := CreateParameterReal('Stop loss (pt)', 0, 9999, 5, true);

{ Indicator eigenschappen }
  with Indicator do
  begin
    RequiredBars := 100;
    NewBand := false;
    ScaleRange := srAuto;       // indicatorschaal automatisch
    SignalView := svShowInMain;
    AdvancedTrades := true;
  end;

{ Berekening }
  for i:=0 to BarCount-1 do
  begin
    if Short then
    begin
      if (Low[i] < EntryPrice - nTakeProfit) then
      begin
        if ExitShortLimit(i, EntryPrice - nTakeProfit) then
          Short := false;
      end else
      if (High[i] > EntryPrice + nStopLoss) then
      begin
        if ExitShortStop(i, EntryPrice + nStopLoss) then
          Short := false;
      end;
    end else
    begin
      if SetupShort then
      begin
        if Low[i] < SetupLevel then
        begin
          if EnterShortStop(i, SetupLevel) then
          begin
            Short := true;
            SetupShort := false;
            if Open[i] < SetupLevel then EntryPrice := Open[i] else EntryPrice := SetupLevel;
          end;
        end;
      end;
      if not Short then
      begin
        if Close[i] < Open[i] then
        begin
          SetupShort := true;
          SetupLevel := Low[i];
        end;
      end;
    end;
  end;
end.
---
Eric
Bakstenen
Berichten: 785
Lid geworden op: zo jul 19, 2015 7:51 pm

Re: stoplos bepalen

Bericht door Bakstenen »

Pijltjes staan goed, maar kan geen trading simulatie doen, kan jij ook nog een tijd erin zetten, zodat ik op een bepaalde tijd begin, en stop
Alvast bedankt weer.
Eric
Berichten: 3413
Lid geworden op: za sep 10, 2005 2:41 am
Locatie: Den Haag

Re: stoplos bepalen

Bericht door Eric »

Beperking tijd komt nog als het verder ok is. Trading simulatie kun je wel doen, wel eerst de indicator selecteren (klikken op de indicatornaam bovenin de grafiek) dan de rechtermuisknop.

---
Eric
Bakstenen
Berichten: 785
Lid geworden op: zo jul 19, 2015 7:51 pm

Re: stoplos bepalen

Bericht door Bakstenen »

Eric,
sorry, ik wil deze intraday testten
Eric
Berichten: 3413
Lid geworden op: za sep 10, 2005 2:41 am
Locatie: Den Haag

Re: stoplos bepalen

Bericht door Eric »

Wat let je?

---
Eric
Bijlagen
Schermopname (242).png
Bakstenen
Berichten: 785
Lid geworden op: zo jul 19, 2015 7:51 pm

Re: stoplos bepalen

Bericht door Bakstenen »

Ikke niet begrijpen, heb WS opnieuw opgestart, zelfde als jij ingevoerd, maar zie bijlagen voor resultaat.
Knipsel.JPG
Knipsel1.JPG
Eric
Berichten: 3413
Lid geworden op: za sep 10, 2005 2:41 am
Locatie: Den Haag

Re: stoplos bepalen

Bericht door Eric »

Short Trades staat op nee (niet aangevinkt dus), terwijl je alleen maar short trades doet...

---
Eric
Bakstenen
Berichten: 785
Lid geworden op: zo jul 19, 2015 7:51 pm

Re: stoplos bepalen

Bericht door Bakstenen »

Die vinkjes, ik ging ervan uit dat als de indicator short staat, je geen vinkje meer hoef te zetten.
Maar precies wat ik wilde, als je nu nog een tijd erin kan zetten, is het super
Eric
Berichten: 3413
Lid geworden op: za sep 10, 2005 2:41 am
Locatie: Den Haag

Re: stoplos bepalen

Bericht door Eric »

Code: Selecteer alles

{- Filename: Bakstenen short systeem -}

var
  i: integer;
  nTakeProfit, nStopLoss, SetupLevel, EntryPrice: real;
  Short, SetupShort: boolean;
  tOpen, tClose, BarTime: TDateTime;
begin
  nTakeProfit := CreateParameterReal('Take profit (pt)', 0, 9999, 10, true);
  nStopLoss := CreateParameterReal('Stop loss (pt)', 0, 9999, 5, true);
  tOpen := CreateParameterTime('Entry vanaf', 9/24);
  tClose := CreateParameterTime('Exit na', 17.5/24);

{ Indicator eigenschappen }
  with Indicator do
  begin
    RequiredBars := 100;
    NewBand := false;
    ScaleRange := srAuto;       // indicatorschaal automatisch
    SignalView := svShowInMain;
    AdvancedTrades := true;
  end;

{ Berekening }
  for i:=0 to BarCount-1 do
  begin
    BarTime := frac(DateTime[i]);
    if Short then
    begin
      if BarTime > tClose then
      begin
        if ExitShort(i) then
          Short := false;
      end else
      if (Low[i] < EntryPrice - nTakeProfit) then
      begin
        if ExitShortLimit(i, EntryPrice - nTakeProfit) then
          Short := false;
      end else
      if (High[i] > EntryPrice + nStopLoss) then
      begin
        if ExitShortStop(i, EntryPrice + nStopLoss) then
          Short := false;
      end;
    end else
    begin
      if SetupShort then
      begin
        if (BarTime >= tOpen) and (BarTime < tClose) and (Low[i] < SetupLevel) then
        begin
          if EnterShortStop(i, SetupLevel) then
          begin
            Short := true;
            SetupShort := false;
            if Open[i] < SetupLevel then EntryPrice := Open[i] else EntryPrice := SetupLevel;
          end;
        end;
      end;
      if not Short then
      begin
        if Close[i] < Open[i] then
        begin
          SetupShort := true;
          SetupLevel := Low[i];
        end;
      end;
    end;
  end;
end.
---
Eric
Bakstenen
Berichten: 785
Lid geworden op: zo jul 19, 2015 7:51 pm

Re: stoplos bepalen

Bericht door Bakstenen »

Helemaal super, scheelt een hoop tijd.
bedankt wederom
Plaats reactie